Vloerbedekking

Vloerbedekking geeft een bepaalde uitstraling aan een woning. Het is daarom erg belangrijk om hierin een goede keuze te maken. Laminaat? PVC stroken? Tapijt? Of toch liever Vinyl? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en heeft iedere optie zo zijn voor- en nadelen. Hieronder worden de belangrijkste besproken.

Laminaat
PVC stroken
Tapijt
Vinyl

Laminaat

Laminaat valt onder de categorie harde vloeren. Laminaat heeft een goede uitstraling en is in principe goed zelf te leggen. Ook het onderhoud is makkelijk. Daarom wordt er veel gekozen voor deze vorm van vloerbedekking. PVC stroken
Deze vloerbedekking is erg geschikt voor ruimtes die druk bezocht, en dus ook zwaar belast worden. Zowel particulier als projectmatig kan dit toegepast worden. De PVC stroken zullen niet versplinteren of lelijk worden naar aanleiding van zware belasting, dit is een groot voordeel. De vloer is ook makkelijk schoon te houden. Tapijt
Tapijt is een goede keus wanneer u allergisch bent voor huisstofmijt. Ook is tapijt een goede geluidsdemper. Er zijn verschillende soorten tapijt dus een groot aanbod. Een ander voordeel van tapijt is dat het relatief stroef is en er dus niet makkelijk op uitgegleden kan worden. Het onderhouden kost iets meer moeite dan bij houten vloeren.

 

Vinyl
Deze vloerbedekking bestaat uit verschillende lagen waarvan de bovenste laag meestal slijtvast, dof of glimmend is. Vinyl is gemaakt van kunststof.